Zdrowa żywność i jej wpływ na ekologię – warsztaty projektowe Balt_PRO i ScanBalt

1017

W jaki sposób zdrowa żywność może przyczynić się do bardziej zrównoważonego systemu żywnościowego?

Obserwujemy wzrost udziału w rynku alternatywnego białka ze względu na zmianę diety na całym świecie. Ale co z ekologicznym wpływem na osiągnięcie celów zrównoważonego rozwoju? Odpowiedzi na te pytania znajdziesz podczas warsztatów realizowanych w ramach projektu Balt_PRO oraz grupy ScanBalt, które odbędą się 3 września 2021 roku.

Wydarzenie w formie interaktywnych warsztatów ma na celu pobudzić transnarodową wymianę lokalnych doświadczeń związanych ze zdrową żywnością. Uczestnicy szkolenia przyjrzą się nowym możliwościom finansowania ze środków UE oraz podejmą dyskusję związaną z pomysłami dotyczącymi nowych projektów.

Nadchodzące spotkanie to szansa na zdobycie wiedzy z zakresu biogospodarki o obiegu zamkniętym oraz poznania nowych, interesujących partnerów biznesowych. W dyskusji wezmą udział m.in.: firmy, instytuty badawcze oraz uniwersytety z Regionu Morza Bałtyckiego.

Warsztaty odbędą się 3 września br. w godzinach 09:00 – 11:30. Osoby zainteresowane udziałem w spotkaniu proszone są o przesłanie informacji na adres: Triin Vakker, ScanBalt, email: tv@scanbalt.org

Więcej informacji o warsztatach na stronie www.biooekonomie.uni-greifswald.de

Poprzedni artykułTop Disruptors in Healthcare 2021 – czynniki zakłócające w opiece zdrowotnej
Następny artykułProwadzisz inwestycje za granicą? Sprawdź możliwości finansowania!