
Jak zmieniły się nasze smaki po wakacjach?
Zapraszamy na pierwsze powakacyjne Śniadanie z Klastrem LifeScience Kraków, którego tematem jest zdrowa żywności i żywienie. A dokładniej – opcje, potrzeby i możliwości współpracy w zakresie badań, rozwoju i wdrażania technologii, nowych metody produkcji, przetwórstwa, przechowywania i dystrybucji żywności wysokiej jakości, żywności funkcjonalnej, czy nawet tradycyjnej i regionalnej.
Z jakimi wyzwaniami mierzą się naukowcy, a z jakimi przedsiębiorcy w całym łańcuchu wartości, który jest chyba najdłuższy i najbardziej zróżnicowany technologicznie ze wszystkich, jakie mają w rezultacie największe znaczenie dla zdrowia i jakości życia.
Zrównoważone rolnictwo, produkcja bezpiecznej (i zdrowej!) żywności oraz zaspokojenie rosnących potrzeb to trzy główne, w zasadzie konfliktujące się ze sobą wyzwania.
Temat nieustannie wyznacza nowe obszary do współpracy i to mamy zamiar wykorzystać!
Jak najlepiej przygotować sesję Zdrowa Żywność na #LSOS’21? Gościem specjalnym będzie dr hab. inż. Marcin Łukasiewicz, profesor UR, reprezentujący lidera SIG Zdrowa Żywność, Uniwersytet Rolniczy w Krakowie.
Serdecznie zapraszamy z kawą i rogalikiem!
Temat: Zdrowa żywność i żywienie
Data: Czwartek, 29 września 2021, godz. 9:00 – 10:00
Miejsce: Online – wejście via link

Do zobaczenia!