Jak zmieniły się nasze smaki po wakacjach? – czyli Zdrowa żywność i żywienie na Śniadaniu Klastra

1184

Jak zmieniły się nasze smaki po wakacjach?

Zapraszamy na pierwsze powakacyjne Śniadanie z Klastrem LifeScience Kraków, którego tematem jest zdrowa żywności i żywienie. A dokładniej – opcje, potrzeby i możliwości współpracy w zakresie badań, rozwoju i wdrażania technologii, nowych metody produkcji, przetwórstwa, przechowywania i dystrybucji żywności wysokiej jakości, żywności funkcjonalnej, czy nawet tradycyjnej i regionalnej. 

Z jakimi wyzwaniami mierzą się naukowcy, a z jakimi przedsiębiorcy w całym łańcuchu wartości, który jest chyba najdłuższy i najbardziej zróżnicowany technologicznie ze wszystkich, jakie mają w rezultacie największe znaczenie dla zdrowia i jakości życia.   

Zrównoważone rolnictwo, produkcja bezpiecznej (i zdrowej!) żywności oraz zaspokojenie rosnących potrzeb to trzy główne, w zasadzie konfliktujące się ze sobą wyzwania. 

Temat nieustannie wyznacza nowe obszary do współpracy i to mamy zamiar wykorzystać!

Jak najlepiej przygotować sesję Zdrowa Żywność na #LSOS’21? Gościem specjalnym będzie dr hab. inż. Marcin Łukasiewicz, profesor UR, reprezentujący lidera SIG Zdrowa Żywność, Uniwersytet Rolniczy w Krakowie. 

Serdecznie zapraszamy z kawą i rogalikiem!

Temat: Zdrowa żywność i żywienie
Data: Czwartek, 29 września 2021, godz. 9:00 – 10:00
Miejsce: Online – wejście via link

Do zobaczenia!

Poprzedni artykułWłasność intelektualna, czyli jak zabezpieczyć i wykorzystać wartość pomysłu
Następny artykułSLUSH – kto prowadzi StartUp ten wie lub wkrótce pozna co kryje się za tym słowem!