Spotkanie interesariuszy grupy tematycznej Zdrowa żywność i żywienie

132

Uniwersytet Rolniczy w Krakowie zaprasza zainteresowanych na spotkanie przygotowujące założenia i program warsztatów Smart Lab, realizowanych w formule Procesu Przedsiębiorczego Odkrywania, na których opracowane zostaną scenariusze i mapa drogowa rozwoju innowacyjnych projektów, które mają największą szansę uzyskać wsparcie z funduszy europejskich.  

Serdecznie zapraszamy do współpracy w ramach grupy tematycznej Zdrowa Żywność, której Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja jest liderem naukowym i merytorycznym. Wyzwania nowej gospodarki oraz szanse wynikające z nowej perspektywy finansowej, wymagają zintegrowanego i systemowego działania wielu partnerów, którzy mają wizję rozwoju i rozumieją potrzebę współpracy. Grupa tematyczna Zdrowa Żywność to think-tank rozwoju innowacji dla łańcucha wartości od nowoczesnego rolnictwa po zdrową żywność na naszym stole. 

Pierwsze spotkanie Grupy Tematycznej związane z warsztatami SmartLab będzie miało charakter informacyjno-organizacyjny i odbędzie się w dniu 22 czerwca w godz. 9-12. 
Miejsce spotkania: stacjonarnie na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja, ul. Zenona Klemensiewicza 3 (wjazd od strony Campusu UR przy Wydziale Leśnym, al. 29 Listopada 46) bądź hybrydowo (za pomocą Zoom) dla tych z Państwa, którzy nie będą mogli dołączyć osobiście.

Warsztaty SmartLab mają na celu wypracowanie mapy drogowej dla technologii, problemów czy innowacji dotyczących bezpośrednio uczestników warsztatów. Wypracowana mapa drogowa może stanowić jedno rozwiązanie lub pakiet rozwązań i projektów, które trzeba wspólnie zrealizować, aby osiągnąć zamierzony cel. Warsztaty Smart Lab przygotowują do wspólnego działania i otwierają ścieżki dla finasowania wspólnych projektów.   

Agenda spotkania:

  1. Wprowadzenie: cele, zasady i korzyści współpracy w ramach Grupy Tematycznej 
  2. Prezentacja Centrum Innowacji oraz Badań Prozdrowotnej i Bezpiecznej Żywności
  3. Przedstawienie bieżących wyzwań Uniwersytetu Rolniczego im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  4. Obecne wyzwania przedsiębiorstw z branży spożywczej.
  5. Dyskusja o potrzebach i problemach, wybór głównego tematu, który będzie przepracowany w części warsztatowej.
  6. Podsumowanie i plan działania  

 Organizatorem warsztatów jest Klaster Life Science. Zapraszamy do współpracy !

Poprzedni artykułIDEAS NCBR – jak można wspierać rozwój sztucznej inteligencji
Następny artykułPoznaj ICLab – partnera naukowego firmy RayTech